Despre noi

Clujul verde

Idealist sau nu, noi așa vrem să arate Clujul: verde, energic, artistic. Prin acțiuni mici și constante totul e posibil…

Asociația Naturas et Civitas a fost fondată în martie 2014, având ca membrii fondatori pe Zaha Ofelia, Torok Karoly și Cristina Chioran. Momentan asociația are o voluntară pe Madalina Elena Sandulescu. Din decembrie 2014, ni s-a alăturat pe partea de comunicare online Raluca Ciocian-Ardeleanu. Raza de acțiune vizată este județul Cluj.

Misiunea asociației: Producerea unor schimbări pozitive vizibile în starea mediului înconjurător din zona urbană, în paralel cu aducerea unei valori adăugate în economie, cultură și educație.

Viziunea asociației: Îmbunătățirea situației în domeniul: aplicării legilor protecției mediului, colectării și valorificării resurselor, eficienței energetice, peisajului și arhitecturii prin   implementarea unor sisteme care facilitează punerea în practică, supravegherea, monitorizarea și evaluarea activităților promovate.

Activități realizate:

Oferirea de  consultanță prin responsabil de mediu în vederea reducerii deșeurilor și creșterea eficienței energetice a companiilor.

Până în prezent, asociația a facilitat serviciul de responsabil de mediu pentru 10 restaurante de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Promovarea colectării selective a uleiului uzat la cetățenii din Cluj-Napoca.

Activități propuse pe viitor:

– Implementarea unor sisteme facile pentru populație de colectare selectivă a deșeurilor precum uleiul alimentar folosit și resturile menajere

– Promovarea energiei regenerabile

– Consultanță în vederea transformării interiorului și exteriorului locuințelor în grădini